Samenwerking met Huisartsenpraktijk Fonkelzorg Uden

Samenwerking met Huisartsenpraktijk Fonkelzorg Uden

𝗟𝗘𝗧'𝗦 𝗪𝗢𝗥𝗞 𝗧𝗢𝗚𝗘𝗧𝗛𝗘𝗥!

Het vinden van een huisarts voor onze medewerkers wordt steeds lastiger, mede door drukte in de praktijken en de bijkomende taalbarrière.

Met trots melden wij dan ook dat wij een samenwerking zijn aangegaan met FonkelZorg in Uden.

Zo kunnen wij onze medewerkers van de juiste zorg voorzien en zorgen dat ons bedrijf gezond blijft!

 

Toegang huisartsenzorg voor internationale werknemers van WerkNu

  Fonkelzorg en WerkNu hebben de handen ineen geslagen om alle internationale werknemers van WerkNu in de regio Noordoost Brabant pro actief toegang te geven tot de huisartsenzorg. Deze maand wordt gestart met een pilot met als doel om de onboarding en de zorg zo goed mogelijk te laten aansluiten op de (praktische) wensen en behoefte van de internationale werknemer en werkgever. In de regio Noordoost Brabant wonen ruim 20.000 internationale werknemers. Veel huisartspraktijken zijn gesloten voor nieuwe patiënten. Dit betekent dat veel internationale werknemers geen huisarts hebben en vaak de werkgever om hulp vraagt. Fonkelzorg kan hierin verlichting bieden. Fonkelzorg heeft al meerdere huisartspraktijken in de regio Noordoost Brabant en is voornemens het aantal locaties uit te breiden en mogelijk te integreren in huisvestingslocaties dicht bij de internationale werknemers. WerkNu brengt al ruim 20 jaar de vraag naar flexibilisering op de Nederlandse arbeidsmarkt en buitenlandse werkzoekende samen. Het welzijn en welbevinden van de mens staat binnen WerkNu centraal. Zij verwelkomen deze pilot daarom van harte zodat hun internationale werknemers van toegang hebben tot de (huisartsen)zorg, passend op hun wensen en behoefte. Wat houdt de pilot in? De toegang tot de zorg willen wij zo makkelijk mogelijk maken door:
  • De inschrijving bij de huisartspraktijk, als onderdeel van het onboardingsproces, te laten plaatsvinden wanneer zij in Nederland arriveren
  • Meertalige vragenlijsten aan te bieden zodat er een medisch basis dossier voorhanden is voor artsen
  • Informatie te geven die de werknemers nodig hebben over de (huisartsen)zorg in Nederland
  • Eén telefoonnummer voor het medisch contact centrum voor de gehele regio waar de werknemer in zijn of haar eigen taal wordt aangesproken
  • Doktersassistentes in dienst te nemen die taal spreken van de werknemer
Bent u werkgever van internationale werknemers in de regio Noordoost Brabant en wilt u uw internationale werknemers ook een huisarts bieden? Neem dan contact op met Robert Hazenveld manager huisartsenpraktijken Fonkelzorg (robert.hazenveld@fonkelzorg.nl) of Daphne Jansen Projectleider huisartsenzorg voor arbeidsmigranten in Noordoost Brabant (daphne@zorglinck.nl) Wil je op de hoogte gehouden worden? Volg dan de bedrijfspagina van Fonkelzorg op LinkedIn of Facebook.